Sklepate nov posel? Naj bo tudi nov kupec zavarovan | Coface PKZ zavarovalnica d.d.

Sklepate nov posel? Naj bo tudi nov kupec zavarovan

Zavarovanje terjatev je celovita storitev, ki ima več funkcij. Ne krije le škode, ki nastane zaradi neplačil kupcev, čeprav je to njegova primarna funkcija. Gre za pomembno zaščito, ki občutno vpliva tudi na sklepanje novih poslov, posledično pa na povečanje prihodkov in širjenje na nove trge. Povpraševanje po izdelkih v nekaterih panogah močno raste, zato je pomembno, da smo pripravljeni na nove priložnosti in da izkoristimo zagon za povečanje prodaje. Povečanje prihodkov in pridobivanje novih kupcev zahtevata aktivno sledenje trgu, tudi zato, da nam konkurenčna podjetja ne speljejo dela tržnega deleža.

Iskanje novih partnerjev in kupcev naj bo premišljeno

Podjetje ima več možnosti za povečanje prihodkov, zato je pomembno, da pred akcijo vodstvo naredi konkreten načrt. Le s pomočjo načrta in ustreznih podatkov lahko predvidimo, katere kategorije izdelkov bodo najzanimivejše, na katerih trgih se odpirajo možnosti ter kakšne prodajne kanale imamo na voljo, da jih uspešno dosežemo. Vsekakor ni pričakovati, da se bodo večji premiki zgodili čez noč – smiselno je oblikovati dolgoročne prodajne cilje in iskati takšne kupce, s pomočjo katerih bi jih lahko uresničili.

Prva kreditna zavarovalnica ima pomembno vlogo pri sklepanju novih poslov

Podjetja, ki imajo sklenjeno pogodbo o zavarovanju terjatev, potrjujejo, da jim ta nudi koristi in prednosti pri sklepanju novih poslov. Andrej Božič iz Steklarne Hrastnik tako komentira vlogo zavarovalnice: »Naše sodelovanje s Prvo kreditno je izjemno pomembno tudi v fazi pred samo sklenitvijo posla z novo stranko. Zavarovalnica namreč preveri boniteto vseh novih strank pred začetkom poslovanja. Če stranka ne zadosti zahtevam zavarovalnice, smo bolj previdni glede sodelovanja in zahtevamo dodatna zavarovanja. Če stranka tega ne more zagotoviti, posla ne sklenemo oziroma prekinemo sodelovanje.«

Pogodba o zavarovanju terjatev torej ni le sredstvo, ki zagotavlja poplačilo v primeru finančne škode zaradi neplačil, temveč pomemben vzvod za sklepanje novih poslov in povečevanje prodaje. Poleg strokovne pomoči in svetovanja je ključno to, da zagotavlja zavarovancu bistveno večjo možnost, da postavi boljše plačilne pogoje in ohranja konkurenčnost na trgu.

Nove kupce vključimo v pogodbo o zavarovanju terjatev

Vsekakor je pred dokončnim dogovorom z novim pomembnim kupcem smiselno kontaktirati svojega strokovnega svetovalca pri Prvi kreditni zavarovalnici in se z njim pogovoriti o nadaljnjih korakih.

Večjega kupca, ki mu nameravate prodajati na odprt račun, lahko preprosto dodamo na seznam limitov, če za to izpolnjuje vse pogoje. Prvi korak je, da izpolnite zahtevek za zavarovanje kreditnega limita za dotičnega kupca. Strokovni sodelavec nato pridobi bonitetno poročilo o novem kupcu in vse potrebne informacije o njegovem poslovanju. Če so te informacije pozitivne in skladne s pričakovanji, Prva kreditna zavarovalnica doda novega kupca na seznam limitov.

Če gre za manjšega kupca, ki izpolnjuje pogoje za avtomatski limit, ga lahko v zavarovanje vključite še preprosteje: enostavno dodate nove odprte terjatve v mesečno prijavo ostalih terjatev.

Prava informacija je vredna več kot 100 novic

Prave informacije in koristni nasveti lahko pomembno vplivajo na razvoj vašega poslovanja. Bodite vedno na tekočem. Brezplačno se vpišite med prejemnike spletnih novic in prvi boste izvedeli o novostih, zanimivostih in o dogajanju na trgu.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA

To vprašanje je namenjeno preizkusu, ali ste uporabnik ali robot.

5 + 3 =
Rešite to enostavno matematično nalogo. Npr. za 1+3 vnesite 4.

Pogosta vprašanja

 • Kaj vključuje storitev zavarovanja terjatev?

  Storitev zavarovanja terjatev krije rizik neplačila kupcev, ki jim prodajate na odprt račun. Pri Coface PKZ zavarujete terjatve, ki nastanejo pri prodaji blaga in storitev doma ali v tujini.

  Zavarovanje krije komercialne rizike, kot so prekomerna zamuda plačil in primeri insolventnosti (stečaj, prisilna poravnava), ter nekomercialne ali politične rizike.

  Zavarovanje terjatev vključuje ocenitev bonitete kupcev, oceni sledi odločitev o višini zavarovalnega kritja za posameznega kupca. Zavarovanje terjatev vključuje tudi upravljanje teh: stalno spremljanje kupca in prilagajanje ustrezne višine limita. V primeru nastanka zavarovalnega primera vam izplačamo zavarovalnino.

 • Zakaj zavarovati terjatve? Kaj pridobimo?
  • Varovanje pred finančno izgubo zaradi neplačila,
  • povečanje vaših prihodkov in dobičkonosnosti,
  • izboljšana kreditna sposobnost vašega podjetja in s tem
  • lažji dostop do financiranja.

  Banka namreč prepozna koristi zavarovanja podjetja:

  • zmanjšanje tveganja,
  • povečanje prihodkov in dobičkonosnosti,
  • zmanjšanje stroškov preverjanja kupcev,
  • zagotavljanje visokega nivoja upravljanja tveganj ter posledično
  • izboljšanje vaše bonitete.

  Zavarovanje terjatev vam omogoča varno prodajo na odprt račun (odloženo plačilo) brez dodatnih varščin, ki bi jih sicer morali zagotoviti vaši kupci. V sklopu zavarovanja terjatev vam nudimo tudi pomoč pri reševanju težav s prekomernimi zamudami plačil (opomini, način izterjave ipd.) ter strokovno asistenco (pravni nasveti, informacije o posebnostih poslovanja različnih sektorjev na različnih trgih ipd.).

Kontakt

Davčna ulica 1 (južni vhod)
1000 Ljubljana

To prevent automated spam submissions leave this field empty.