Družba | Coface PKZ zavarovalnica d.d.

Coface PKZ zavarovalnica

Kot zanesljiv in odgovoren partner stojimo ob strani podjetjem, ki želijo pametno gospodariti in doseči izjemne poslovne cilje.

Družba

Coface PKZ je zanesljiv in odgovoren partner za zavarovanje terjatev, ki podjetjem pomaga do odličnosti poslovanja tako doma kot na tujih trgih.

V več kot 20 letih delovanja smo uspešno pripomogli h gospodarski rasti mnogih podjetij in razvili prilagodljive storitve zavarovanj. Prilagodljivost storitev nam omogoča to, kar je za podjetja, s katerimi poslujemo najpomembneje: osredotočamo se na vas in na naravo vašega podjetja, poslušamo vaša pričakovanja, želje in potrebe ter se jim skušamo čim bolj približati.

Coface PKZ je specializirana zavarovalnica za zavarovanje terjatev s prevladujočim tržnim deležem v zavarovanju terjatev med zavarovalnicami s sedežem v Sloveniji. Na leto zavarujemo kar 7,4 milijard EUR prometa in uspešno sodelujemo z večino slovenskih izvoznikov, ki izvažajo v več kot 100 držav po vseh celinah.

Smo ponosna in aktivna članica mednarodnega združenja kreditnih zavarovalnic ICISA, uspešno sodelujemo tudi v Bernski uniji, mednarodni zvezi zavarovateljev kreditov in investicij.

Zakaj poslovati z nami?

 1. 1

  Podpora priznanih strokovnjakov za regijo

  S sodelovanjem z nami uživate vso podporo priznanih strokovnjakov za regijo s številnimi povezavami v državah JV Evrope in z razvejano mrežo bonitetnih in izterjevalnih agencij. To vam zagotavlja  kakovostno in hitro izterjavo ter uspešnejše preprečevanje škodnih dogodkov.

 2. 2

  Strokovnost specializirane kreditne zavarovalnice

  Kot edina specializirana kreditna zavarovalnica s sedežem v Sloveniji, ki posluje tudi na Hrvaškem, vam s prevzemanjem tveganj in z znanjem predane strokovne ekipe zagotavljamo dolgoročno in zanesljivo partnerstvo. Stojimo vam ob strani tudi v kriznih razmerah.

 3. 3

  Osebni pristop in poslovanje z vami v domačem jeziku

  Coface PKZ ima sedež v Sloveniji, kar nam omogoča pogostejša osebna srečanja. Odlično poznamo poslovanje v naši državi in z vami sodelujemo v domačem jeziku, kar pripomore k še pristnejšemu partnerskemu odnosu.

 4. 4

  Storitev po vaši meri

  Prilagodljive storitve so ključnega pomena za osebno naravnano sodelovanje z vami in z vašim podjetjem, predvsem pa omogočajo, da se vam povsem posvetimo in skupaj dosegamo poslovne vrhe.

 5. 5

  Več kot 20 let zaupanja večine slovenskih podjetij

  Ugled Coface PKZ potrjuje dejstvo, da nam že več kot 20 let zaupa večina največjih slovenskih podjetij in izvoznikov. Z nami sodelujejo prvovrstne svetovne pozavarovalnice. Naša specializirana ekipa strokovnjakov vam na profesionalen način zagotavlja odličnost storitev in vam stoji ob strani še posebej takrat, ko najbolj potrebujete zanesljivega partnerja.

Kdo smo

Poslanstvo in vizija

Poslanstvo

Z zavarovanjem terjatev zmanjšujemo tveganja neplačil, zagotavljamo finančno varnost pri prodaji blaga in storitev ter s tem pospešujemo trgovino in gospodarski razvoj.

Vizija

Smo ugledna kreditna zavarovalnica na območju regije, s prevladujočim tržnim deležem v zavarovanju terjatev v Sloveniji. V središču našega delovanja so zavarovanci, ki nas prepoznavajo kot prvo in najboljšo izbiro pri obvladovanju tveganja neplačil.

Vrednote

Vrednote po katerih se ravnamo vsi zaposleni Coface PKZ nas definirajo. Predstavljajo glavna načela našega vsakodnevnega delovanja, katerih se brezpogojno držimo: predanost, zanesljivost, varnost, srčnost in profesionalnost.

 

 

Osnovni podatki družbe

Ime družbe: Coface PKZ zavarovalnica d.d.
Skrajšano ime: Coface PKZ d.d.
Sedež družbe: Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana, Slovenija
Matična številka: 1903209000
Ident. št. za DDV: SI71824847
Višina osnovnega kapitala: 8.412.618,92 EUR
Datum registracije: 31. 12. 2004
Lastniška struktura: 100 % Compagnie francaise d'assurance pour le commerce exterieur, 1 Place Costes et Bellonte, 92270 Bois-Colombes, Francija

Uprava družbe

Predsednik uprave: Sergej Simoniti
Član uprave: Mindaugas Sventickas

Nadzorni svet

Predsednik nadzornega sveta: Declan Gerard Daly
Namestnik predsednika nadzornega sveta: Jean-Philippe Oliver
Člani nadzornega sveta: Marcin Siwa, Constantin-Alexie Coman, Andraž Tinta, Sanja Dimec

Informacije javnega značaja - arhiv

 

Prava informacija je vredna več kot 100 novic

Prave informacije in koristni nasveti lahko pomembno vplivajo na razvoj vašega poslovanja. Bodite vedno na tekočem. Brezplačno se vpišite med prejemnike spletnih novic in prvi boste izvedeli o novostih, zanimivostih in o dogajanju na trgu.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA

To vprašanje je namenjeno preizkusu, ali ste uporabnik ali robot.

1 + 2 =
Rešite to enostavno matematično nalogo. Npr. za 1+3 vnesite 4.

Pogosta vprašanja

 • Kaj vključuje storitev zavarovanja terjatev?

  Storitev zavarovanja terjatev krije rizik neplačila kupcev, ki jim prodajate na odprt račun. Pri Coface PKZ zavarujete terjatve, ki nastanejo pri prodaji blaga in storitev doma ali v tujini.

  Zavarovanje krije komercialne rizike, kot so prekomerna zamuda plačil in primeri insolventnosti (stečaj, prisilna poravnava), ter nekomercialne ali politične rizike.

  Zavarovanje terjatev vključuje ocenitev bonitete kupcev, oceni sledi odločitev o višini zavarovalnega kritja za posameznega kupca. Zavarovanje terjatev vključuje tudi upravljanje teh: stalno spremljanje kupca in prilagajanje ustrezne višine limita. V primeru nastanka zavarovalnega primera vam izplačamo zavarovalnino.

 • Zakaj zavarovati terjatve? Kaj pridobimo?
  • Varovanje pred finančno izgubo zaradi neplačila,
  • povečanje vaših prihodkov in dobičkonosnosti,
  • izboljšana kreditna sposobnost vašega podjetja in s tem
  • lažji dostop do financiranja.

  Banka namreč prepozna koristi zavarovanja podjetja:

  • zmanjšanje tveganja,
  • povečanje prihodkov in dobičkonosnosti,
  • zmanjšanje stroškov preverjanja kupcev,
  • zagotavljanje visokega nivoja upravljanja tveganj ter posledično
  • izboljšanje vaše bonitete.

  Zavarovanje terjatev vam omogoča varno prodajo na odprt račun (odloženo plačilo) brez dodatnih varščin, ki bi jih sicer morali zagotoviti vaši kupci. V sklopu zavarovanja terjatev vam nudimo tudi pomoč pri reševanju težav s prekomernimi zamudami plačil (opomini, način izterjave ipd.) ter strokovno asistenco (pravni nasveti, informacije o posebnostih poslovanja različnih sektorjev na različnih trgih ipd.).

Kontakt

Davčna ulica 1 (južni vhod)
1000 Ljubljana

To prevent automated spam submissions leave this field empty.