92,14 % strank bi PKZ priporočilo svojim poslovnim partnerjem | Coface PKZ zavarovalnica d.d.

92,14 % strank bi PKZ priporočilo svojim poslovnim partnerjem

Večina anketiranih strank Prve kreditne zavarovalnice potrjuje visoko kakovost storitev za zavarovanje terjatev: kar 92,14 % bi zavarovalnico priporočilo svojim poslovnim partnerjem za zavarovanje terjatev.

Večina anketiranih strank Prve kreditne zavarovalnice potrjuje visoko kakovost storitev za zavarovanje terjatev: kar 92,14 % bi zavarovalnico priporočilo svojim poslovnim partnerjem za zavarovanje terjatev. Sodelujočim v anketi o zadovoljstvu zavarovancev, ki smo jo na Prvi kreditni zavarovalnici izvedli med decembrom 2017 in januarjem 2018, se Prva kreditna zavarovalnica zahvaljuje za izkazano zaupanje.

Čeprav smo že leta 2015 s ponosom prebirali izid podobne ankete, smo z letošnjim še bolj zadovoljni, saj smo dosegli vrhunske rezultate. Kažejo, da smo uspeli še dodatno izboljšati zadovoljstvo zavarovancev, saj nam skoraj vsi anketirani zaupate do te mere, da bi nas priporočili tudi svojim partnerjem za zavarovanje terjatev. Rezultati ankete potrjujejo, da je Prva kreditna zavarovalnica zanesljiv strateški partner s strokovno kompetentno ekipo in storitvami, ki ustrezno dopolnjujejo vaše dejavnosti in vas podpirajo pri uresničevanju strateških ciljev.

Cenite transparentno, odkrito in časovno učinkovito komunikacijo

96,63 % vas je zadovoljnih z načinom komunikacije

Strokovni svetovalci Prve kreditne zavarovalnice se venomer trudijo, da bi koristne informacije in podatke o podrobnostih zavarovanja podali čim bolj jasno in transparentno. Preden se odločite za eno od storitev zavarovanja, morate imeti jasno sliko o prednostih, ki jih boste pridobili, in o drugih podrobnostih, ki so pomembne za vaše odločitve. V času partnerskega sodelovanja, ko so potrebni hitri odgovori in reakcije na situacije, strokovni svetovalci uspešno komunicirajo s strankami, kar je v anketi potrdilo kar 96,63 % sodelujočih.

Sodelujemo s strokovnimi svetovalci, ki prisluhnejo vašim potrebam

95,51 % vas meni, da so zaposleni v PKZ strokovno kompetentni

Večina anketiranih partnerjev meni, da so zaposleni pri Prvi kreditni zavarovalnici strokovno usposobljeni, na kar smo še posebej ponosni. Pri tako pomembnem poglavju vašega podjetja, kot so premoženje v terjatvah in izvozni posli, je še posebej pomembno, da se lahko naslonite na strokovnjaka, ki bo oblikoval storitve po meri vašega poslovanja. Kot edina specializirana kreditna zavarovalnica za zavarovanje terjatev s sedežem v Sloveniji, ki posluje tudi na Hrvaškem, vam nudimo znanje predane strokovne ekipe, ki vam stoji ob strani tudi v kriznih razmerah.

Storitve, ki jih potrebujete za uspešno poslovanje na domačem in na tujih trgih

89,88 % vas je zadovoljnih s storitvami PKZ

87,64 % sodelujočih meni, da Prva kreditna zavarovalnica nudi storitve za zavarovanje terjatev, ki jih podjetje potrebuje za uspešno poslovanje, 89,88 % pa je na splošno zadovoljnih z našimi storitvami. Ponosni smo, da krojimo ustrezno ponudbo za slovenska podjetja, ki se vedno pogosteje srečujejo z izzivi, ki jim jih postavljajo tuji trgi. Plačilna nedisciplina, netransparentni poslovni odnosi in politične nestabilnosti močno vplivajo na varnost poslovanja, zato zavarovanje terjatev in povezane storitve ostajajo med najpomembnejšimi mehanizmi, s katerimi se podjetje lahko zavaruje pred finančno škodo.

Hitre reakcije pri odobravanju limitov

86,51 % vas je zadovoljnih s hitrostjo odobravanja limitov

V poslovnem svetu ni časa, da bi vas na poti do ciljev zaustavljale malenkosti. Kot zvesti in strateški partner se trudimo, da karseda hitro reagiramo na vaša povpraševanja po novih odobritvah limitov, da se sami lahko posvetite tistim stvarem, ki so v poslu za vas najpomembnejše.

Pridružite se številnim uglednim podjetjem, ki že varno poslujejo. 

Vir: Anketa o zadovoljstvu zavarovancev PKZ 2017 

 

Prava informacija je vredna več kot 100 novic

Prave informacije in koristni nasveti lahko pomembno vplivajo na razvoj vašega poslovanja. Bodite vedno na tekočem. Brezplačno se vpišite med prejemnike spletnih novic in prvi boste izvedeli o novostih, zanimivostih in o dogajanju na trgu.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA

To vprašanje je namenjeno preizkusu, ali ste uporabnik ali robot.

13 + 2 =
Rešite to enostavno matematično nalogo. Npr. za 1+3 vnesite 4.

Pogosta vprašanja

 • Kaj vključuje storitev zavarovanja terjatev?

  Storitev zavarovanja terjatev krije rizik neplačila kupcev, ki jim prodajate na odprt račun. Pri Coface PKZ zavarujete terjatve, ki nastanejo pri prodaji blaga in storitev doma ali v tujini.

  Zavarovanje krije komercialne rizike, kot so prekomerna zamuda plačil in primeri insolventnosti (stečaj, prisilna poravnava), ter nekomercialne ali politične rizike.

  Zavarovanje terjatev vključuje ocenitev bonitete kupcev, oceni sledi odločitev o višini zavarovalnega kritja za posameznega kupca. Zavarovanje terjatev vključuje tudi upravljanje teh: stalno spremljanje kupca in prilagajanje ustrezne višine limita. V primeru nastanka zavarovalnega primera vam izplačamo zavarovalnino.

 • Zakaj zavarovati terjatve? Kaj pridobimo?
  • Varovanje pred finančno izgubo zaradi neplačila,
  • povečanje vaših prihodkov in dobičkonosnosti,
  • izboljšana kreditna sposobnost vašega podjetja in s tem
  • lažji dostop do financiranja.

  Banka namreč prepozna koristi zavarovanja podjetja:

  • zmanjšanje tveganja,
  • povečanje prihodkov in dobičkonosnosti,
  • zmanjšanje stroškov preverjanja kupcev,
  • zagotavljanje visokega nivoja upravljanja tveganj ter posledično
  • izboljšanje vaše bonitete.

  Zavarovanje terjatev vam omogoča varno prodajo na odprt račun (odloženo plačilo) brez dodatnih varščin, ki bi jih sicer morali zagotoviti vaši kupci. V sklopu zavarovanja terjatev vam nudimo tudi pomoč pri reševanju težav s prekomernimi zamudami plačil (opomini, način izterjave ipd.) ter strokovno asistenco (pravni nasveti, informacije o posebnostih poslovanja različnih sektorjev na različnih trgih ipd.).

Kontakt

Davčna ulica 1 (južni vhod)
1000 Ljubljana

To prevent automated spam submissions leave this field empty.