Družba Coface je v bolj tvegani gospodarski klimi zabeležila rekordno prvo četrtletje | Coface PKZ zavarovalnica d.d.

Družba Coface je v bolj tvegani gospodarski klimi zabeležila rekordno prvo četrtletje

Družba Coface je v bolj tvegani gospodarski klimi zabeležila rekordno prvo četrtletje: čisti dobiček se je povečal za 25% in znaša 78,5 mio EUR, povprečna donosnost kapitala znaša 9,6%, oddan je bil tudi delni interni model

 • Promet se je povečal za 6,6% in pristalnih menjalnih tečajih in obsegu tveganja znaša 733 mio EUR
 • Škodni količnik znaša 44% in se je povečal za 0,8 odstotne tičke; kombinirani količnik znaša 76%
 • Čisti dobiček (delež skupine) je znašal 78,5 mio EUR, od tega je bilo 42,2 milijona doseženega v drugem četrtletju leta 2019, povprečna donosnost kapitala pa je na letni ravni znašala 9,6%
 • Količnik plačilne sposobnosti znaša približno 162%, kar je nad ciljnim obsegom med 140 in 160%
 • Nadaljuje se izvajanje načrta Fit to Win

Xavier Durand, glavni izvršni direktor družbe Coface, je ob tem dejal:

»Prva polovica leta 2019 je potrdila ustreznost našega strateškega načrta Fit to Win. Uvedeni ukrepi za upravljanje tveganj kažejo rezultate v kontekstu nižje gospodarske rasti. Zabeležili smo ekvivalentno 6,6-odstotno rast. Komercialne dejavnosti so kot rezultat prinesle rast novih poslov. V drugem četrtletju, v katerem smo zabeležili najvišji čisti dobiček, odkar smo začeli izvajati načrt, smo tudi uspešno integrirali podjetje PKZ, ki se zdaj imenuje Coface PKZ.

Danes smo svoj delni interni model poslali francoskemu regulativnemu zavarovalnemu organu. To je rezultat obsežnega strateškega projekta velikega števila ekip v družbi Coface. Če bo načrt potrjen, bo naše predpisane kapitalske zahteve trajno uskladil z našim portfeljem tveganj. Predstavlja lahko tudi pomemben korak v naših prizadevanjih izboljšati kapitalsko učinkovitost našega poslovnega modela.«

 

Več lahko preberete v spodnji priponki.

Dokumenti

Prava informacija je vredna več kot 100 novic

Prave informacije in koristni nasveti lahko pomembno vplivajo na razvoj vašega poslovanja. Bodite vedno na tekočem. Brezplačno se vpišite med prejemnike spletnih novic in prvi boste izvedeli o novostih, zanimivostih in o dogajanju na trgu.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA

To vprašanje je namenjeno preizkusu, ali ste uporabnik ali robot.

12 + 5 =
Rešite to enostavno matematično nalogo. Npr. za 1+3 vnesite 4.

Pogosta vprašanja

 • Kaj vključuje storitev zavarovanja terjatev?

  Storitev zavarovanja terjatev krije rizik neplačila kupcev, ki jim prodajate na odprt račun. Pri Coface PKZ zavarujete terjatve, ki nastanejo pri prodaji blaga in storitev doma ali v tujini.

  Zavarovanje krije komercialne rizike, kot so prekomerna zamuda plačil in primeri insolventnosti (stečaj, prisilna poravnava), ter nekomercialne ali politične rizike.

  Zavarovanje terjatev vključuje ocenitev bonitete kupcev, oceni sledi odločitev o višini zavarovalnega kritja za posameznega kupca. Zavarovanje terjatev vključuje tudi upravljanje teh: stalno spremljanje kupca in prilagajanje ustrezne višine limita. V primeru nastanka zavarovalnega primera vam izplačamo zavarovalnino.

 • Zakaj zavarovati terjatve? Kaj pridobimo?
  • Varovanje pred finančno izgubo zaradi neplačila,
  • povečanje vaših prihodkov in dobičkonosnosti,
  • izboljšana kreditna sposobnost vašega podjetja in s tem
  • lažji dostop do financiranja.

  Banka namreč prepozna koristi zavarovanja podjetja:

  • zmanjšanje tveganja,
  • povečanje prihodkov in dobičkonosnosti,
  • zmanjšanje stroškov preverjanja kupcev,
  • zagotavljanje visokega nivoja upravljanja tveganj ter posledično
  • izboljšanje vaše bonitete.

  Zavarovanje terjatev vam omogoča varno prodajo na odprt račun (odloženo plačilo) brez dodatnih varščin, ki bi jih sicer morali zagotoviti vaši kupci. V sklopu zavarovanja terjatev vam nudimo tudi pomoč pri reševanju težav s prekomernimi zamudami plačil (opomini, način izterjave ipd.) ter strokovno asistenco (pravni nasveti, informacije o posebnostih poslovanja različnih sektorjev na različnih trgih ipd.).

Kontakt

Davčna ulica 1 (južni vhod)
1000 Ljubljana

To prevent automated spam submissions leave this field empty.