Prehod na nov način obveščanja o zapadlih terjatvah, ki so bile predane v zunanjo izterjavo | Coface PKZ zavarovalnica d.d.

Prehod na nov način obveščanja o zapadlih terjatvah, ki so bile predane v zunanjo izterjavo

Spoštovani,

Obveščamo vas, da v tem tednu prehajamo na nov način obveščanja o zamudah s plačili preko Cofanet Essentials, ob tem, da bo obstoječi način obveščanja za vas še vedno možen.

Glavna prednost novega načina obveščanja o prekomernih zamudah je v manjšem obsegu poročanja in bolj transparentni spremljavi, saj je v bodoče v obvestilo potrebno vključiti samo terjatve, za katere ste v roku iz Pogodbe o zavarovanju pravočasno sprožili zunanjo izterjavo.

Do sedaj ste o prekomernih zamudah poročali enkrat mesečno, in sicer za vse zapadle terjatve. Po novem nas namesto mesečnega poročanja o vseh zapadlih terjatvah obveščate le o terjatvah, za katere ste že začeli zunanjo izterjavo (npr. vložili predlog za izvršbo pooblastili družbo za izterjavo ali odvetnika). Po tem, ko zapadle terjatve, za katere ste pravočasno sprožili zunanjo izterjavo, vnesete v Cofanet, lahko zelo enostavno spremljate njihovo stanje in ažurirate stanje z vnosom morebitnih plačil odprtih terjatev.

Vljudno vas vabimo, da nas obvestite, ko boste imeli prvi primer terjatev, za katere ste pravočasno sprožili zunanjo izterjavo. Kontaktirajte svojega skrbnika, ki vas bo vodil čez postopek in z vami skupaj izvedel prvi vnos terjatve v sistem Cofanet.

Več o novi funkcionalnosti smo objavili na spletni strani na povezavi:

https://www.coface-pkz.si/sl/dokumenti/drugo

 

V prihodnjih dneh vas bo kontaktiral/a vaš/a skrbnik/ca, da se pogovorita o možnostih čimprejšnjega prehoda na nov način obveščanja o zapadlih terjatvah.

Z lepimi pozdravi,

Coface PKZ d.d.

Dokumenti

Prava informacija je vredna več kot 100 novic

Prave informacije in koristni nasveti lahko pomembno vplivajo na razvoj vašega poslovanja. Bodite vedno na tekočem. Brezplačno se vpišite med prejemnike spletnih novic in prvi boste izvedeli o novostih, zanimivostih in o dogajanju na trgu.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA

To vprašanje je namenjeno preizkusu, ali ste uporabnik ali robot.

11 + 4 =
Rešite to enostavno matematično nalogo. Npr. za 1+3 vnesite 4.

Pogosta vprašanja

 • Kaj vključuje storitev zavarovanja terjatev?

  Storitev zavarovanja terjatev krije rizik neplačila kupcev, ki jim prodajate na odprt račun. Pri Coface PKZ zavarujete terjatve, ki nastanejo pri prodaji blaga in storitev doma ali v tujini.

  Zavarovanje krije komercialne rizike, kot so prekomerna zamuda plačil in primeri insolventnosti (stečaj, prisilna poravnava), ter nekomercialne ali politične rizike.

  Zavarovanje terjatev vključuje ocenitev bonitete kupcev, oceni sledi odločitev o višini zavarovalnega kritja za posameznega kupca. Zavarovanje terjatev vključuje tudi upravljanje teh: stalno spremljanje kupca in prilagajanje ustrezne višine limita. V primeru nastanka zavarovalnega primera vam izplačamo zavarovalnino.

 • Zakaj zavarovati terjatve? Kaj pridobimo?
  • Varovanje pred finančno izgubo zaradi neplačila,
  • povečanje vaših prihodkov in dobičkonosnosti,
  • izboljšana kreditna sposobnost vašega podjetja in s tem
  • lažji dostop do financiranja.

  Banka namreč prepozna koristi zavarovanja podjetja:

  • zmanjšanje tveganja,
  • povečanje prihodkov in dobičkonosnosti,
  • zmanjšanje stroškov preverjanja kupcev,
  • zagotavljanje visokega nivoja upravljanja tveganj ter posledično
  • izboljšanje vaše bonitete.

  Zavarovanje terjatev vam omogoča varno prodajo na odprt račun (odloženo plačilo) brez dodatnih varščin, ki bi jih sicer morali zagotoviti vaši kupci. V sklopu zavarovanja terjatev vam nudimo tudi pomoč pri reševanju težav s prekomernimi zamudami plačil (opomini, način izterjave ipd.) ter strokovno asistenco (pravni nasveti, informacije o posebnostih poslovanja različnih sektorjev na različnih trgih ipd.).

Kontakt

Davčna ulica 1 (južni vhod)
1000 Ljubljana

To prevent automated spam submissions leave this field empty.