S prevzemom Prve kreditne zavarovalnice SID-PKZ, Coface okrepil svoj položaj na trgu v jadranski regiji. | Coface PKZ zavarovalnica d.d.

S prevzemom Prve kreditne zavarovalnice SID-PKZ, Coface okrepil svoj položaj na trgu v jadranski regiji.

S prevzemom Prve kreditne zavarovalnice SID-PKZ, Coface okrepil svoj položaj na trgu v jadranski regiji

Družba Coface je danes objavila prevzem SID - PKZ, vodilne slovenske kreditne zavarovalnice, z največjim tržnim deležem, ki bo delovala pod novim imenom Coface PKZ.


Družba Coface je danes objavila prevzem SID - PKZ, vodilne slovenske kreditne zavarovalnice, z največjim tržnim deležem, ki bo delovala pod novim imenom Coface PKZ. Prevzem podpira strategijo dobičkonosne rasti družbe Coface v Srednji in Vzhodni Evropi. 

SID - PKZ je leta 2005 ustanovila SID banka. V letu 2018 je SID - PKZ zabeležil 14,3 milijona EUR bruto obračunanih premij. Prevzem nevtralno vpliva na kapitalsko ustreznost družbe Coface. 

S to strateško potezo je Coface okrepil tržni položaj v jadranski regiji. S širokim naborom storitev in s prostrano mednarodno mrežo bo družba okrepila podporo slovenskim izvoznikom in tako ustvarila dodano vrednost svojim strankam ter prispevala h gospodarskemu razvoju v Sloveniji. Coface PKZ bo integrirana v regijo Srednje in Vzhodne Evrope pod vodstvom regijskega direktorja g. Declan-a Daly-ja. 

g. Xavier Durand, CEO skupine Coface je ob tem dejal: 

“To je po desetih letih prvi večji prevzem družbe Coface. Utrdil bo našo prisotnost v tem pomembnem delu sveta in je povsem v skladu z našim »Fit to win« strateškim načrtom. Ponosni smo, da bomo lahko s pomočjo nove pridobitve dodatno prispevali k slovenskemu gospodarstvu, hkrati pa želimo izraziti dobrodošlico zelo izkušeni in prepoznavni ekipi 74 strokovnjakov SID – PKZ.” 

Ob zaključku prodajnega postopka je g. Sibil Svilan, predsednik Uprave SID Banke dejal: 

"Verjamem, da bo nov strateški lastnik SID - PKZ zagotovil nove priložnosti za razvoj in nadaljnjo rast dejavnosti zavarovalnice. Slednje bo SID - PKZ omogočilo dostop do večjega števila izvoznih trgov, kar bo nedvomno prispevalo k razvoju slovenskega gospodarstva. Prevzem bo pozitivno vplival na konkurenčnost v zavarovanju in pozavarovanju nekomercialnih tveganj, ki jih bomo še naprej izvajali v SID banki. Verjamemo, da bo to dodatno spodbudilo slovenski izvoz in trajnostni gospodarski razvoj Slovenije." 

Sergej Simoniti, predsednik Uprave SID – PKZ, je dodal: 

“Veseli nas, da smo postali del družine Coface. Kot del skupine SID banke smo v preteklih 27 letih gradili in prispevali k rasti slovenskega gospodarstva. Ponosni smo, da je Coface prepoznal naše dosežke in našo vrednost. Prepričani smo, da bomo kot del skupine našim strankam lahko ponudili še boljše storitve. Verjamemo, da bomo skupaj s družbo Coface okrepili naš vodilni položaj na trgu in bili prva izbira med kreditnimi zavarovalnicami v jadranski regiji.” 

 

Dokumenti

Prava informacija je vredna več kot 100 novic

Prave informacije in koristni nasveti lahko pomembno vplivajo na razvoj vašega poslovanja. Bodite vedno na tekočem. Brezplačno se vpišite med prejemnike spletnih novic in prvi boste izvedeli o novostih, zanimivostih in o dogajanju na trgu.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA

To vprašanje je namenjeno preizkusu, ali ste uporabnik ali robot.

11 + 1 =
Rešite to enostavno matematično nalogo. Npr. za 1+3 vnesite 4.

Pogosta vprašanja

 • Kaj vključuje storitev zavarovanja terjatev?

  Storitev zavarovanja terjatev krije rizik neplačila kupcev, ki jim prodajate na odprt račun. Pri Coface PKZ zavarujete terjatve, ki nastanejo pri prodaji blaga in storitev doma ali v tujini.

  Zavarovanje krije komercialne rizike, kot so prekomerna zamuda plačil in primeri insolventnosti (stečaj, prisilna poravnava), ter nekomercialne ali politične rizike.

  Zavarovanje terjatev vključuje ocenitev bonitete kupcev, oceni sledi odločitev o višini zavarovalnega kritja za posameznega kupca. Zavarovanje terjatev vključuje tudi upravljanje teh: stalno spremljanje kupca in prilagajanje ustrezne višine limita. V primeru nastanka zavarovalnega primera vam izplačamo zavarovalnino.

 • Zakaj zavarovati terjatve? Kaj pridobimo?
  • Varovanje pred finančno izgubo zaradi neplačila,
  • povečanje vaših prihodkov in dobičkonosnosti,
  • izboljšana kreditna sposobnost vašega podjetja in s tem
  • lažji dostop do financiranja.

  Banka namreč prepozna koristi zavarovanja podjetja:

  • zmanjšanje tveganja,
  • povečanje prihodkov in dobičkonosnosti,
  • zmanjšanje stroškov preverjanja kupcev,
  • zagotavljanje visokega nivoja upravljanja tveganj ter posledično
  • izboljšanje vaše bonitete.

  Zavarovanje terjatev vam omogoča varno prodajo na odprt račun (odloženo plačilo) brez dodatnih varščin, ki bi jih sicer morali zagotoviti vaši kupci. V sklopu zavarovanja terjatev vam nudimo tudi pomoč pri reševanju težav s prekomernimi zamudami plačil (opomini, način izterjave ipd.) ter strokovno asistenco (pravni nasveti, informacije o posebnostih poslovanja različnih sektorjev na različnih trgih ipd.).

Kontakt

Davčna ulica 1 (južni vhod)
1000 Ljubljana

To prevent automated spam submissions leave this field empty.